tiistai 25. elokuuta 2009

Huono omistaja

Amor syömässä aamuruokaansa.
Paljonko lukio voi väsyttää? -aika paljon, koska viimepäivinä Amorista on selvästi huomannut sen tekemisenpuutteen! Omistaja potee huonoa omaatuntoa ja yrittää keksiä uusia naksuteltavia juttuja, kun fyysinen rasitus on Amorin ja minun osalta ollut viimeaikoina hävettävän pientä. Lähes olematonta. Päivän liikunta koostuu aamun ja illan varttitunnin lenkeistä sekä 2-4 pihalla käynnistä ja oleskelusta. Ei vaan jaksa! Jo ajatuksen tasolla tavallinen 6 kilometrin lenkki tuntuu mahdottomuudelta, kaukaiselta kesään liittyvältä jutulta. Ei vaan jaksa.

Lähden aamulla ja tulen kolmen jälkeen, teen läksyjä tunnin tai pari, istun tietokoneella, syön pitkin iltaa ja laitan yöllä nukkumaan. Univaje on valtava, omasta syystä. Alkaa olemaan pakko ottaa itseään niskasta kiinni ja laitettava unirytmit järjestykseen. Viisi tuntia ei riitä. Miten te työikäiset järjestätte jaksamisenne, koirat, työn... kaiken sen? Mulle lukio tuntuu olevan mahdottomuus oikean elämän rinnalle, kun tulee kotiin niin silmiä kirvelee ja haluaa vain mennä peiton alle lepäämään. Telkkaria ei huvita aukaistakkaan, ja kun tietokoneen aukaisee niin siihenpähän jäät kun et muuta jaksa. Kunto on romahtanut, siinä missä ennen juoksentelin pitempiäkin lenkkejä, niin nyt jalat on turrina kahden minuutin raahautumisen jälkeen.

Huoh.. jatkuispa meillä edes agilitytreenit niin tulis pakosti tehtyä jotain Amorin kanssa. Tällähetkellä yhteiset tekemiset koostuu samassa huoneessa olemisesta, muutamasta tempun teettämisestä ja ruokintahetkistä. Amor haluaa kokoajan syliin. Raukka, mikä surkea omistaja olenkaan.

4 kommenttia:

sarianne kirjoitti...

Riittävät yöunet auttaa jo tosi paljon ;)
Ei sitä väsyneenä mitään jaksakaan.

Katja kirjoitti...

"Hyvä" kuulla, etten ole ainoa... Meillä nimittäin on melko samankuuloista meininkiä.

Itsekin lähden aamulla hieman klo 7 jälkeen ja tulen iltapäivällä vasta viiden aikoihin. Onneksi pikkuveli kuitenkin tulee aiemmin päivällä jo kotiin, niin Bondinkaan ei tarvitse ihan viiteen asti olla yksinään jalat ristissä.

Ja läksyt tosiaankin vievät sen pari tuntia illasta ihan helpostikin, joten paljon ylimääräistä aikaa ei sinällään arkena ole.

Onneksi on viikonloput vähän tasoittamassa ja kyllähän niitä lomiakin vielä tulee! :)

Henni kirjoitti...

Kannatan myös kunnollisia yöunia! :) Mullakin meinaa kyllä pää välillä seota, kun on koulu, työt ja koira- ja hevosharrastus. Mutta kun nukkuu tarpeeksi (eli ainakin 8h! :D) niin jaksaa kyllä paljon paremmin. ;)

Josefiina kirjoitti...

:D Niin kai, itse siihen voi vaikuttaa aika paljonkin. Tuntuu vain tällähetkellä niin typerältä idealta koko lukioon lähteminen, en ikinä jaksa kolmea vuotta..

Viimeyönä nukuin peräti seitsemän tuntia, ja aamulla oli ihanan helppoa herätä ja kävelyttää koira. Ehkä tästä vois tulla tapa.