keskiviikko 30. marraskuuta 2011

The bond with a true dog is as lasting as the ties of this earth will ever be.


Aina silloin tällöin joku kehtaa sanoa "Piristyisit, sehän on vain koira" tai "Tuo on aika paljon rahaa vain koiraan." Näin sanovat eivät ymmärrä kuljettua matkaa, kulutettua aikaa, eivätkä kuluja, jotka liittyvät "vain koiraan". Jotkut hienoimmista hetkistäni liittyvät vain koiraan. Monia tunteja on kulunut ja toisinaan ainoa kumppanini on ollut vain koira, mutta kertaakaan en tuntenut itseäni sen takia vähäisemmäksi.

Jotkin surullisimmista hetkistäni ovat johtuneet vain koirasta, ja noina pimeyden päivinä, vain koiran lempeä kosketus antoi minulle lohtua ja syyn voittaa tuo päivä. Jos sinäkin ajattelet, että sehän on vain koira, ymmärrät varmasti myös sanonnat kuten "vain ystävä", "vain auringonnousu" tai "vain lupaus".

Vain koiran vuoksi nousen aikaisin aamulla, teen pitkiä lenkkejä ja katson odotuksella tulevaisuuteen. Joten minulle ja kaltaisilleni vain koiran omistaville ihmisille, se ei ole vain koira, vaan tulevaisuuden toiveiden ja unelmien ruumiillistuma, menneisyyden rakkaimmat muistot ja puhdas riemu tässä hetkessä, juuri nyt.

"Vain koira" tuo minusta esiin sen mikä on hyvää ja ohjaa ajatukseni pois itsestäni ja päivän huolista. Seuraavan kerran kun kuulet sanonnan "vain koira", hymyile - koska he eivät vain ymmärrä.

Teksti facebookista (vähän muokattuna) ja kuvat viime vuoden marraskuulta. 

13 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Niin tuttua!
(Milloin tämä uusi ulkoasu, ihana otsikkokuva! Et enää ikinä nyhdä siltä nuita kulmakarvoja <3 niinkun viimekesä)

Jonna kirjoitti...

Vuosi sitten kesää tarkoitin! hölmöä laittaa toinen kommentti, mutten jaksa kirjautua enää..

Josefiina kirjoitti...

:D mie en ota niitä enää pois.. paitsi ehkä aikojen lopussa leikkaan ne muistoksi. Sie olit nopea kommentoimaan! Ja kiitti :)

Henna kirjoitti...

En osaa sanoa muuta kuin että niiiiin kivasti ja osuvasti kirjoitettu teksti. <3

Julia kirjoitti...

Heh, just luin tuon fabosta ja ajattelin et vois laittaa blogiin. Onneks huomasin tän ekaks. :D

Sirkku kirjoitti...

"Joten minulle ja kaltaisilleni vain koiran omistaville ihmisille, se ei ole vain koira, vaan tulevaisuuden toiveiden ja unelmien ruumiillistuma, menneisyyden rakkaimmat muistot ja puhdas riemu tässä hetkessä, juuri nyt." Juuri noin! Ihan kylmät väreet menee. Etenkin tuo riemu on jotakin korvaamatonta.

Josefiina kirjoitti...

Henna, niimpä! Ja Julia, tietysti sieki voit laittaa :D eihän tätä kukaan omista.. Ja mulle Sirkku myös toi kohta tuntu todelta erityisesti. "Tässä hetkessä, juuri nyt", Amor on <3

Henni kirjoitti...

Toi teksti on kyllä niin ihana ja täysin totta! Itse tulee ainakin törmättyä tosi usein ihmisiin jotka eivät ymmärrä tätä koiratouhua ollenkaan... :D

Julia kirjoitti...

Tietty vois, en mä sillä :) muttaa ehkä tätä on jo tarpeeksi monessa paikkaa. :D

kartsu kirjoitti...

tää on ihana! ihme etten ole vielä fbssä törmännyt, mutta ehkä törmään :)

sarianne kirjoitti...

Kiva uus ulkoasu! Toi yläkuva on hieno!

Mari kirjoitti...

Hmm, mahdatkohan olla tuttu lemmikkipalstoilta? :)

Josefiina kirjoitti...

Kiitos Sarianne! Ja juu, ppssä tulee pyörittyä :)