maanantai 1. maaliskuuta 2010

Vanhuuden vaivat tulee nyt?

"Onneksi Amor on niin impotentti ettei varmaan tiedä koko eturauhasestaan, niin se ei voi sitten tulehduttaa sitä tms.."
Tuollaisen viestin lähetin 25.2 Jonnalle, kun Jonnan koira pissasi veristä pissaa ja oireiden syyksi paljastui ongelmallinen eturauhanen. Naureskelin, että onneksi Amor on niin terve ja aina on ollut..
"Amorkin pissaa verta."
Ja tuollaisen lähetin 28.2... Käytiin lauantaina kävelemässä normaalisti iltalenkillä ja palatessa siskoni asunnolle, valitin Amorin oudosta käytöksestä, kuinka se varoo takajalkojaan ja ontuu vuorotellen. Sisko päästi illemmalla vielä yorkkinsa takapihalle ja minä sanoin, ettei Amoria tarvi päästää - no, Amor kuitenkin meni. Olin keittiössä läppärin kanssa kun sisko huusi takaovelta, että "Amor pissaa verta!" Olin että eeei voi olla totta, lasket kai leikkiä.. Menin katsomaan, niin oi kyllä vain.

Koska koira ei vaikuttanut tuskaiselta, päätin odottaa ainakin huomiseen, eli sunnuntaihin. Sunnuntaina ei pissan mukana näkynyt ollenkaan verta. Amorin käytös kuitenkin osoitti, että kipeä se on. Se sai la ja su iltoina kipulääkettä 5mg. Missään vaiheessa se ei ole valittanut, mutta on jännittänyt mahaansa ja ontunut takajalkoja (en sitten tiedä näiden yhteydestä?). Tänään soitin ensimmäisellä välitunnilla meidän "omalle" ell:lle, ja selitin ettei tilanne ole akuutti, mutta haluan kuitenkin tutkituttaa koiran, vaikka todennäköisintä kaikkien mielestä on jokin tulehdus tai eturauhasen muut ongelmat - ja huomenna mennäänkin sitten 9.45 metsästämään pissanäytettä ja tutkimaan koira muutenkin. Ihan normaalilta tuo nyt vaikuttaa, makoilee ja leikkii ja on vaan.
Tärkeintä mulle on ettei koiraan satu, jos tilanne vaatii vaikkapa pallien poiston tulevaisuudessa niin sittempä ne lähtee. Mutta katsotaan nyt.. Huomenna olen jo paljon viisaampi :-).
Olen vähän ruokkinut sisäistä pessimistiä ja maalaillut piruja seinille.. kuolen jos sieltä löytyy vaikkapa jokin kasvain.. jännittää! Mutta ainakin ell melko rauhallisin mielin antoi ajan huomiselle, kysyi vielä että eikö olekkin poikakoira mulla. Lähdemme siis hakemaan vaan antibiootteihin reseptiä tai jotain muuta einiinvakavaadiagnoosia.

Ei kommentteja: