tiistai 2. maaliskuuta 2010

Selitys löytyy..


Ensireaktio: tähämpä loppui jutut perusterveestä koirastani..

Nyt elellään sitten erikoisruokavaliolla.. antibiootit kymmeneksi päiväksi ja kaikki herkut kielletty. Pissanäytteen ottaminen oli helppoa, vähän Amor katsoi että mitäs nyt puuhaat pippelini luona, kun kipon kanssa sinne kurottelin. Reippaasti poika kuitenkin antoi osan kuppiin! :D
Sisällä sitten juteltiin niitä näitä tutun eläinlääkärin avustajan kanssa ja pian ell.sanoi, että selvät virtsakivet. Sain käydä katsomassa mikroskoopilla näytettä, kiteet näkyivät todella selvästi ja niitä oli aika paljon. Amor kävi puntarilla (7.8kg) ja mukaan saatiin Hillsin purkkiruokaa ja lääkkeet. Amor oli koko reissun ajan todella reippaasti, käveli pyynnöstä puntarille ja heilutteli häntää kun tuloksia odoteltiin.

En voi kieltää etteikö harmittaisi, paljonkin.. mutta pitää ajatella positiivisesti, ne on kuitenkin vain virtsakivet ja tulehdus, parin viikon päästä mennään taas antamaan pissanäyte ja toivotaan parasta (=kivet liukenevat pois) ja pelätään pahinta. Onneksi saatiin selitys pojan oudolle käytökselle, toivottavasti tämä tästä. Entisellä koirallamme Eetu-yorkilla oli myös virtsakiviä, tuli mieleen kun näin tutut ruokapurkit jotka meille mukaan ell:stä lähtivät.

lis. Amor vaikuttaisi syövän erikoisruokaansa tyytyväisenä, kävi vielä erikseen nuolemassa kuppia jälkeenpäin (tätä ei tapahdu nappuloiden kanssa)! Lääkkeetkin ottaa pakottamatta. Onneksi koira on noin reipas! helpottaa huolestuneen omistajankin oloa..

7 kommenttia:

Julia kirjoitti...

eikä, teilläkin. :---/
toivottavasti kivet liukenee!

Josefiina kirjoitti...

Niin, meilläkin! :S
Olen seurannut teidän juttua blogista, mutten halunnut kuvitellakkaan että Amorillakin olisi.. mielumin olisin kuullut diagnoosin eturauhasen ongelmista jotka olisi pallien poistolla parannettu. Vaan ei, näillä nyt mennään..

sarianne kirjoitti...

Eihän tuo maailmanloppu ole :) Mieti mielummin niin, että olishan sitä olemassa paljon inhottavampiakin vaivoja, jotka oikeasti jo hankaloittavat elämää (esimerkiksi epilepsia).

Rapsut Amorille! :)

Emmi kirjoitti...

Täältäkin rapsut Amorille ja paranemisia!

Sariannea komppaan kanssa, ettei tämä maailmanloppu ole lainkaan, ja paljon pahemminkin voisi olla. Ainahan se on ikävää kun koira sairastaa mutta, kyllä se siitä nyt. :)

Keenakin syö tuota samaista antibioottia tällähetkellä, virtsatulehdukseen. Vähän kyllä itseä karvasti joutua pennun kanssa näin pian eläinlääkäriin ja hakea tuo tuttu ab-kuuri ): Mutta koitetaan molemmat nyt olla maalailematta piruja seinille.

Sirkku kirjoitti...

Kyllä sitä koko ajan vähän miettii, miten kauan Topi pysyy täysin terveenä. Tuntuu uskomattomalta ollakseen totta, että sillä ei ole koskaan ollut mitään kummempaa vaivaa. Suuri onni.

Onneksi Amorin vaiva on hoidettavissa niin, ettei se haittaa arkea. Täysillä eteenpäin vain :) Rapsutukset reippaalle pojalle! Itse on tietenkin huolissaan ja harmissaan, mutta onneksi koirat eivät osaa turhia murehtia.

Saara kirjoitti...

Käppänöillä nuo virtsakivet on kyllä liian yleisiä nykyään. Harmin paikka, että sattui teillekkin. Pikaista paranemista!

Josefiina kirjoitti...

Kiitos mukavista kommenteista :)
Amor on onneksi sopeutunut tilanteeseen hyvin, vaikka selvästi sitä kyrsii kun mitään ei kerjäämälläkään tipu.
Se tuntuu jo nyt piristyneen, älytöntä miten sokeaksi sitä koiraansa menee. Mutta lääkkeet ilmeisesti vaikuttaa ja Amor on paljon onnellisemman oloinen, haukkui eilen jopa ilosta kun tulin koulusta (tätä ei tapahdu ikinä!).
Sinänsähän tuo ihan oikeasti hankaloittaa elämää, kun herkuilla palkkaaminen on melko mahdotonta. On saanut muutenkin kokoajan muistuttaa itselleen ettei anna leivän reunoja tai mitään muutakaan.
Mutta kyllä tää tosiaan tästä, ruoka maistuu ja koira on iloinen oma itsensä!