torstai 7. toukokuuta 2009

Pikainen kirjotus

Viime sunnuntaina otin tienvarresta kiinni kaksi pohjanpystykorvaa. Oltiin tulossa Ylläkseltä kun meidän edellä ajavien autojen edessä jäi karavaanarin alle koira.. Se meni shokkiin ja kun pääsi ylös, juoksi suoraa päätä karkuun.. Toinen, vanhempi, uros seisoi ojassa kysymysmerkkinä ja kun menin lähelle kyykkyyn ja aloin häärätä maasta löytyvien keppien kanssa ja en katsonutkaan koiraan, oli se pian vierelläni katselemassa touhujani. Otin pannasta kiinni ja laitoin Amorin hihnaan (koirilla oli pannat). Toinen koira oli hankalampi, se oli shokissa, auton alle jääneenä ja juoksi jokeen. Onneksi sain senkin lähestymään menemällä kyykkyyn selkä siihen päin ja kehumalla toista koiraa. Kun sain tätä säikähtänyttä koiraa pannasta kiinni, se yritti peruttaa pakoon ja säikähti ilmeisesti kun ei päässytkään karkuun : yritti purra. Sain pidettyä kiinni ja pistin tälle Amorin pannan kun sen oma oli ihan ihan liian löysä. Aikaa meni tässä pysähdyksessä noin kaksi tuntia, mutta kun näin miten koirat saatiin hengissä pakattua paikallisen koirahoitolan autoon, oli olo hyvin tyytyväinen.. Vaikka koirat olivatkin väärässä paikassa väärään aikaan, olin edes itse oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Parin ihmisen voimin siinä saatiin koirat kasaan ja autoon. Pitäisikin soittaa nyt viikonloppuna sinne paikkaan, että onko koirat päässeet kotiin.. Ihania, sympaattisia pystykorvapoikia ne kyllä oli!!

Meidän arki on edennyt hyvin rauhalliseen tapaansa, maanantaina jätettiin treenit välistä sattuneista syistä. Amor on ollut aivan ihana koko kuluneen viikon ajan, jokapäivä sitä tajuaa erinäisistä syistä, että miten tärkeä osa elämääni Amorista on tullu. Rakas peiton alla nukkuva pumba.

2 kommenttia:

Sarianne kirjoitti...

HYVIN TEHTY!!!
Tosi hienoa! :) Kaikki ei välitä jäädä auttamaan eläintä ahdingossa, vaikka pitäisi.

Sarianne kirjoitti...

Hyvin tehty! :)

Luin muuten vanhempia kirjoituksiasi ja sattui silmään se Amorin rokotusreaktio, jossa sanoit "Huomenna soitto kyllä eläinlääkärille ja ilmotan tästä allergisesta reaktiosta - ei enää IKINÄ kahta rokotetta minun pikkuseen Amoriin kerralla, ei ikinä.". Elvishän on myös allerginen ja nimenomaan rabiesrokotteelle. Se reaktio ei ensisijaisesti johdu siitä, että ne annetaan yhtä aikaa, vaan jos koira on allerginen, niin se saa reaktion siitä huolimatta, vaikka annettaisiin erikseen. Kannattaa siis jatkossa kokeilla eri valmistetta. Eelle pitää aina tilata erikseen se rabiesrokote, koska se on hieman kalliimpi valmiste, jota ilmeisesti aika harva käyttää.

Jatkossa rabiesta ei anneta enää ollenkaan, koska suomessa ei ko tautia ole ja Ee ei enää kisaa. Lisäksi jos se herkistyy tälle toisellekin aineelle ja sille joudutaan antamaan kortisonipiikki perään, kumoutuu alkuperäisen rokotteen vaikute eli sen antaminen on ollut yhtä tyhjän kanssa.
Näin siis ell meille sen selitti.