tiistai 4. marraskuuta 2008

Maanantain agiliitelyt ja tokoilut

Jälleen olimme siis klo 17-19 hallilla, ensin tunti agilityä ja sitten tokoa.

Agilityssä otettiin vain eteenmenoa, irtoamista koska paikalla oli vain kolme koirakkoa.
Me otettiin erilaisia sarjoja; hyppy, hyppy, putki, hyppy ja sitten samaa toisinpäin. Koska Amor oli ainoa koira joka meni koko sarjan täysin ilman minua (lähetin sen vain eteen toisesta päästä suoraa) niin meille laitettiin sitten yks lisäeste; rengas. Minua jännitti vähän että mistä välistä koira sen hyppää mutta Amor pelasti hyppäämällä juuri oikeasta välistä! Ohjaaja kehui, että Amor fiksu ja ku sanoin että se on paikan puupää, että se menee vain esteet ko tietää että toisessa päässä odottaa palkka niin ryhmämme ohjaaja sanoi että "Jaa, ja minusta ko tuntuu että se ihan miettii esteitten välillä että minne seuraavaksi!" :D  Amor on siis estevarma ja itsenäinen koira. Sitten otettiin lopuksi yksittäisinä esteinä keppejä ja puomia. Amor menee täydet kepit aika varmasti ja vauhtiakin on alkanut tulla. Harjoteltiin kepeille menemistä erilaisista kulmista ja Amor alkaa jo hakea oikeaa suuntaa, että miltä puolelta kepeille. Nyt pitää enää alkaa hioa sitä että ohjaan väärältä puolelta. Puomi on muuten täydellinen, mutta alastulo pitää saada sujuvammaksi. Amor ei vissiin aivan varma ole siitä, että mitä pitäis tehdä ja missä kohtaa hidastaa joten se matelee koko matkan alas. A:taki muuten treenattiin - otin alastulokontaktit niin että heitin makupalan vierimään A:ta pitkin ja Amor juoksi. Kysyin vielä ryhmän ohjaajalta että kannattaako niin muuten tehdä, niin hän sanoi että yleensä ei suosittele semmosta, mutta että uskoo että siitä on meille hyötyä, ja jos siinä alkaa tulla ongelmaa (kontaktivirhe) niin palataan 2on2off-tekniikkaan. Kuulemma Amor on semmonen koira, että se vaikuttais tajuavan parista toistosta että mitä siltä pyydän ja sitten tekee niin. Keinua myös otettiin vähän ja jes, se alkaa mennä jo reippaammin. Kaiken kaikkiaan hyvät treenit siis, vaikka loppuajasta Amor alkoikin hidastelemaan.

Tokossa meni myös hienosti, harjoiteltiin paikalla makuuta ja seuraamista. Paikalla makuussa on ongelmaksi tullut Amorin maahan meneminen, se jää arpomaan että mennäkkö vaiko eikö? Ärsyttävää..  Seuraaminen on meillä vielä ihan alkuvaiheessa - pitää kontaktia rakentaa. Amor siis pitää koko treenien ajan reippaasti ja urheasti upeaa kontaktia, vaikka tunti agilityssä varmasti väsyttää koirapoikaa. Mutta kun seuraamisessa se kontakti pitäis löytyä myös liikuttaessa. Ja siinä meillä tökkää. Amoria ei olla vielä ikinä saatu pitämään kontaktia seuraamisessa.. Se laskee kontaktin kun otan askeleen, ja nostaa päänsä jälleen kun liike pysähtyy. Niimpä me harjotellaan ihan vain sitä että lenkillä sanon seuraa ja jos tulee kontakti niin naks ja palkka.

Amor menee 11. pvä. lonkkakuvattavaksi. Jännittää aika paljon että mitä saadaan tuomioksi.
Ja 16. pvä olis epikset - kehdataanko me enää mennä sinne? :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!
Kuullosti oikee kivalta ja hyvin menneeltä tää tein treeni. :)

Piti viel kysyy, et onko Amorilla enää ollenkaa nettisivuja? Kun olis ollu mukava lueskella esim. miten Amor tuli teille jne. perusjuttuja blogijuttujen lisäksi.
- Katja