Resko

"Saattaa mennä monta päivää etten sua ymmärrä, 
silti antais tuntiakaan pois en niistä päivistä 
Olet mulle virhe, jota tahtoisi en kadottaa, olet mulle perkele ja olet mulle satumaa"


FI MVA & SE MVA

Wanhan Purolan Wallstreet

snautseriuros, musta
syntynyt 29.11.2013
50 cm & 20 kg
LTE: +101p.

Terveys:
lonkat: B/B
kyynärät: 0/0
polvet: 0/0
silmät: terveet
DCM: negatiivinen

omistaja: Josefiina Niska
kasvattaja: Martina Cittova-Kontu


näy: 5xSERT, 4xCACIB, 7xROP, 1xRYP4
rt: 2xALOHYV

Resko on hauska tyyppi, minun pitkäaikainen unelmani todeksi muuttunena. Nyt 3-vuotiaana se on kovasti rauhoittunut ja järkiintynyt, mutta helpoksi ja leppoisaksi se ei ole muuttumassa vielä aikoihin. Snautseriksi se on aika vilkas ja kookas, ja sen reaktiot menevät nollasta sataan silmänräpäyksessä. 

Yhteisen elämämme aikana on käynyt hyvin selväksi, että Reskon kanssa kulkiessa on parempi pitää silmät auki ja koira hallinnassa - hallinnassa, jota treenataan ja hiotaan koko ajan.  (01/2017)

Harrastukset

Me harrastetaan tavoitteellisesti tokoa ja rally-tokoa. Tokoa ollaan treenattu pennusta asti, toistaiseksi ongelmia tuottaa häiriöherkkyys ja uroksen utelias nenä - varsinkin uusissa paikoissa hajut syövät hetkittäin herkästi keskittymistä. Rally-tokon me löysimme vasta tammikuussa 2017, ja sekös vasta olikin snautserin mielestä hauskaa kun sai paljon kehuja suoritusten lomassa! Tokoilujuttujen lisäksi Reskon kanssa harrastetaan vetolajeja; kesäisin juostaan ja pyöräillään.

Reskon kanssa on aina hauskaa treenata, koska se (kuten jo aiemmin mainitsin) tekee kaiken 110% tai ei ollenkaan. Reskoa ei tarvitse sytytellä, Reskoa tarvitsee hallita, hillitä ja ohjata. Uskon että meidät nähdään vielä useammankin lajin kisakentillä, mutta siihen menee vielä aikaa niin koiralta kuin ohjaajaltakin.

Tähän mennessä titteleitä on tippunut vain näyttelyistä; Resko valioitui kesällä 2016 Suomen ja Ruotsin muotovalioksi. Vuonna 2016 se oli pisteidensä puolesta Suomen kuudenneksi voitokkain musta näyttelyuros.

Ottaen huomioon, että Resko on ensimmäinen snautserini ja luonteeltaan jotain muuta kuin peruskauraa, olen meidän nykytilanteeseen todella tyytyväinen. Paljon on ehditty tekemään ja enemmän on edessä, kasvattajakin muistutteli että snautseri on parhaimmillaan vasta noin 7-vuotiaana! 

Käydyt kurssit ja treeniryhmät

Tapakasvatuskurssi (TORKK) 31.03.2014 – 09.06.2014
PK-haku (omalla porukalla) kevät 2014
PK-tottis (OKK) 17.02.2015 – kesä 2015
Rallytokon alkeiskurssi (RallyHaukut) 10.01.2017 – 14.02.2017Ei kommentteja: