sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Yppäri RN ja tulevaisuuden suunnitelmia

Käytiin elokuun lopulla vielä Yppärin ryhmänäyttelyssä Kaskon ja Reskon kanssa.


Aamu alkoi koleana, mutta keli lämpeni äkkiä kun aurinko nousi taivaalle. Näyttelypaikka oli ihana; suuret nurmipohjaiset kehät, joissa se nurmi oli todella leikattu lyhyeksi eikä käppänääkään tarvinut esittää viidakossa! Hommat toimi. 

Ensin kehässä pyörähti Kasko; se oli nuorten luokan ykkönen ja sai ERIn ja SAn. Tuomari oli ihastuttava Jari Laakso, joka tykkäsi Kaskosta kovin. Hän tuli vielä kehän jälkeen jututtamaan meitä, vaikka siellä oli jo seuraava koira pöydällä odottamassa omaa arviointiaan :D Lämmitti mieltä (PALJON!) kun tuomari tuli kehän ulkopuolelle vielä hiplaamaan Kaskon jalkakarvoja ja sanoi että ne ovat sellaiset kuin pitäisikin, ja että käppänänhän ei mikään villakoira kuulu olla, vaikka ne karvaisemmat näyttävämpiä ovatkin. Turkinlaatu on erinomainen päästä varpaisiin! Arvostelu alla:
"1v 4kk. Hyvä rungon pituus, lupaava tilavuus. Eturinta voisi olla hiukan voimakkaampi. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvä hännänkiinnitys. Hyvä pään profiili, mutta hiukan poskiluita. Hyvä suu. Hyvä karvapeite, myös raajoissa." -> ERI SA NUK1 PU3

Useampi tunti piti odotella että saatiin Resko kehään. Resko esiintyi tosi kivasti ja tuomari kehui Reskon selkälinjaa ja liikkeitä ja sen hyvää luonnetta. Resko sai ERIn, SAn ja oli luokkansa paras ja ainoana snautserina siitä tuli samalla myös rotunsa paras. Tämän myötä on Reskon pikkunäyttelyt varmaan kierrelty siihen asti että päästään vetskukehiin. Sillä on myös molemmat Suomen cacibit tallessa. Reskon arvostelu alla:
"Hyvä rungon pituus. Tasapainoiset kulmaukset. Eturinta voisi olla täyteläisempi. Hyvä rungon tilavuus. Kaunis ylälinja. Hyvä kaula. Hyvät pään linjat. Hyvä suu. Tasapainoiset, terveet liikkeet. Hyvä karvapeite ja väritys." -> ERI SA VAK1 PU1 ROP

Poikaystäväni pitkäaikainen haave Norjan reissusta on myös käymässä toteen - itse kekseliäänä koiraharrastajana yhdistin siihen yhden Harstadin kv-näyttelyn.. Kuukauden päästä tyhjennetään siis kameran muistikortit ja pakataan mukaan lämmintä vaatetta ja lähdetään useammaksi päiväksi Norjaan! Resko menee kehään sunnuntaina 2.10., mutta kerrankaan pääsyy reissulle ei ole koiranäyttelyt vaan seikkailu uudessa maassa :D eli ilman paineita mennään, tuli tulosta tai ei niin reissusta tulee varmasti mahtava!

Ei kommentteja: