lauantai 9. heinäkuuta 2011

Lomajuttuja, suunnitelmia ja karvattomuutta

Heinäkuun helteet on löytäneet tiensä Lappiin asti! Amorin mielestä parhaiksi selviytymiskeinoiksi on osoittautunut sisätiloissa pysyminen, ruohon syöminen, vedessä kahlailu ja karvamäärän vähentäminen. Myönnän omistajana vaikuttaneeni viimeisimpään, mutta totta on että Amorin karva on jotenkin.. huonontunut! Se on ohuempaa (missä pohjavilla?), ei tunnu juuri kasvavan ja on muutenkin ihan kuollut matto koiran selässä. Ihmettelin karvan surkastumista kun mulle ehdotettiin kesähelteitä, ruoan muuttumista ja koiran ikää. Ikää! Amor rakas, ikääntyminen ei ole lähelläkään hyvää syytä alkaa kaljuksi ja kapisen näköiseksi. Keväästä asti olen syöttänyt sille ruoan mukana Nutrolinia, vaikutus näkyi silloin melko pian anturoissa - varpaat ei enää olleet niin kuivat ja karheat. En tiedä pitääkö tässä alkaa sitten syöttää jotain karvahormoneja tai vaihtaa ravintoöljy tavallisesta Senioriksi vai mitä teen. Vai teenkö mitään. Amor söi viime vuoden kevääseen asti Proformancen ruokaa, samaa mitä kasvattaja pentuna antoi mukaan, ja turkki oli varmaan parhaassa mahdollisessa kunnossa missä se saattoi minun hoitotaidoilla olla. Nykyistä eläinlääkärin määräämää nappulaa vain ei enää uskalla vaihtaa, mielumin ruma turkki kuin virtsakivet..

Tämä viikko ollaan asuttu siskoni yorkkien kanssa Torniossa, kun sisko itse lähti vanhimman koiransa kanssa Pariisiin näyttelyihin. Amor on ollut fiksusti, ei ole merkkaillut tänne (sataprosenttinen sisäsiisteys ei ole itsestäänselvyys Amorin kanssa..) ja on muutenkin sulautunut laumaan hyvin.

Lomaa on noin kuukausi jäljellä (minne katosikaan kesäkuu..), ja loppukesän suunnitelmat on alkaneet hahmottua. Kohta lähdetään varmaan käymään Uumajassa ja sen jälkeen Joensuussa, jos mitään ihmeellistä ei tapahdu! :) Objektiivihaaveilu jatkuu vielä viikon tai pari, mutta ennen loman loppua mulla toivottavasti on uusi putki käsissäni.

6 kommenttia:

Julia kirjoitti...

Syötä Ampalle biotiinikuuri? En kyllä tiiä auttaisko mutta kuulemma parantaa turkkiakin. :D
Mitä objektiivia oot suunnitellut?

Josefiina kirjoitti...

Samasta purkista kuin itselle? :D No ei, mutta onhan se yks (hyvä) vaihtoehto. Mie sitä sigman 70-200/2.8.. yllättäen.

Julia kirjoitti...

Haa, oon itekkin ajatellut sijottaa kesätyörahat samaiseen putkeen... :D

Jonna kirjoitti...

En oo huomannut senioriöljyn vaikutusta kyllä Tarsan karvassa, se on sama karvaton limaturkki niinkuin joka kesä. Nähään pian!

Josefiina kirjoitti...

Nirsa ei ole kyllä karvaton, varmaan mistään kohtaa! Ja niin nähään.. jee!

sarianne kirjoitti...

Koita lohiöljyä! :) Elviksellä se ei tehonnut, mutta Hannin jo valmiiksi tuuhea ja nätti turkki tuuheni entisestään! :D