sunnuntai 1. marraskuuta 2009

12-14 lauantaina

Lauantaina mentiin hallille kahdeksitoista, treffattiin Jennan (&villakoiransa) kanssa. Mulle oli tästä paljon hyötyä, kun sama ihminen ohjaa aloittelevien ryhmiä niin sain samalla hyviä neuvoja kun treenattiin. Jenna oli tehnyt pitkähkön ja kieputtelevan radan. Oli keinu, puomi, piiloputkea, välistävetoja ja hankalia kiertoja.
Jennan mielestä Amor oli kehittyny hurjasti, huomattavan paljon! Kuulemma vauhtia on tullu ihan älyttömästi lisää ja meitä oli kivaa katsoakkin:-D.. tiedä siitä sitten, mutta vauhtia on oikeasti tullut kun aloin miettimään tilannetta vuosi sitten, jee.

Ensinnäkin täytyy kehua Amoria.. me otettiin toistoja, paljon toistoja. Pakotettiin minut muistamaan rata, hakemaan parhaat tavat ohjata. Kokeiltiin pitkästä aikaa myös lelulla palkkaamista, mutta Jennakin sanoi ettei se toimi Amorilla - Amor ei kuuntele, se jää mietiskelemään ja katselee maisemia! Nakki toimii siis parhaiten.

Otettiin välistävetoja, ne on aina ollut meille hankalia.. Tälläkertaa voin silti olla aika tyytyväinen, Amor tosi nätisti kääntyi minne ohjasin ja ei tehnyt niitä edestakaisinhyppyjä! Amor myös irtoaa hyvin, kokeilin ennen hallilta lähtemistä vielä, että kuinka kaukaa voin koiraa ohjata. Vaikka välissä oli hyppyjä, niin saatoin lähettää Amorin keinulta hankalalle hypylle ja siitä kahdelle monen metrin päässä olevalle esteelle ja niiltä puomille, joka oli 3-4 metrin päässä, ja se otti kontaktit hienosti laukaten. Minusta se on aika hyvin, ja vahvistaa vaan ajatustani siitä, että Amor olisi vaikka mitä jos ohjaaja olis parempi!
Jenna treenasi myös Amorilla.
Oli niin outoa nähdä oma koira sielä juoksemassa ja tekemässä puhdasta rataa vieraan ihmisen kanssa.. Jenna kehui Amorin estevarmuutta ja sitä miten se menee vaikka ilman käskytystä. Minusta oli tosi mukava katsoa kerrankin, että miltä se koira näyttää radalla - eihän sitä itse näe kun sitä siellä ohjaa. Huomattua tuli sekin, että jos Amor vain haluaa, niin se tekee tosi nopeita ja varmoja suorituksia, ketteriä kääntymisiä ja on muutenki ihan älyttömän kiva koira.

Kiitokset Jennalle ja toivottavasti puudelin tassu paranee pian.

1 kommentti:

sarianne kirjoitti...

Onnistuneet treenit voi pelastaa päivän! :) Kivaa, että saitte kuulla Amorin kanssa edistyneenne ja kehittyneenne. Itsehän sitä ei aina huomaa. Kannattaa muuten yrittää saada joku kuvaamaan videokameralla suorituksia, jos vain mahdollista. Se on tosi raadollista, joskin opettavaista ;)