maanantai 11. heinäkuuta 2016

Oulu KV 09.07.2016

 
Jännittävä ja hieno lauantai Oulu KV:ssa takana! Tuomarimme Roberto Schill ei ollut eriautomaatti, vaan käytti koko skaalaa ja piti näyttelykansaa jännityksessä :D Resko oli kehässä ensimmäisenä ja sen luettelonumerokin oli 1! Tuomari oli mukava, mutta ihan ystävällisessä mielessä sanottuna erikoinen. Harvoin nimittäin enää tulee vastaan tuomaria, joka "uskaltaa" pistää valioitakin ulos kehästä H:lla tai EH:lla! Vähän kieltämättä jännitti viedä Kaskoa kehään, kun katselin miten valmiimmat koirat saivat aika rajua kritiikkiä. Alla tulokset ja arvostelut!

Wanhan Purolan Wallstreet "Resko"
"2,5y old. Correct head. Well set ears. Eyes with good shape. Neck should be a bit longer. Strong back. Chest should be deeber. Should be a bit more angulated. Well set and carried tail. Free movement. Very good coat." ERI, SA, ROP, SERT, CACIB

Lamigras Black Younger Panther "Kasko"
"Correct head. Well set ears. Neck should be a bit longer. Strong back. Enough deep chest. Free elbows. Correct hindlegs. Well set tail. Free movements. Very good coat & temperament." ERI, SA, NUK1, VARASERT
Molemmat koirat esiintyivät hienosti ja molempien arvosteluista tunnistan omani :) Rotukehien jälkeen kerättiin leiri kasaan ja mentiin kotiin syömään (asumme näyttelypaikan lähellä), mutta poikettiin Rekun kanssa vielä ryhmäkehässä iltapäivällä. Reskon edellä meni pippurisuola-narttu, johon Resko ehti ihastua kokoomakehässä. Nuoren miehen sydän meni sykkyrälle ja askel oli harvinaisen lennokas ryhmäkehään juostessamme - tuntui että koira vain liisi maata koskettamatta edelläni. Tosi hieno esitys Reskolta! Ryhmäkehästä ei tullut mitään kerrottavaa jälkipolville, mutta lähdimme sen jälkeen hyvillä mielin kotiin missä Kasko jo veteli sikeitä.

Näyttelypaikalla oli tänäkin vuonna ihana määrä ständejä, mutta mukaan tarttui kerrankin vain vähän tavaraa: pieni vinkulelu joka mahtuu jakun taskuun ja Kakelle oma jäniksenkarvainen patukka Väliheikin kojusta :D Kakkis raivosi ennen kehäkäyntiämme nimittäin niin rumasti tappaessaan nahkahihnaansa, että lupasin sille jotain luvallisempaa riepoteltavaa päivän päätteeksi.

 
  
Näyttelemisen lisäksi Resko on viimeaikoina kunnostautunut tottelemisessa. Ohjaajalla olisikin hirveä hinku ohjattuihin treeneihin ja alokasluokkia katsastamaan, mutta jospa me nyt tämä kesä vielä juostaan ympyrää hirveällä minuuttihinnalla. Ihanaa kun on koira jonka kanssa voi tehdä melkeimpä mitä vaan! Kaskokin on käynyt kokeilemassa kontaktiesteitä agilitykentällä, eikä sillä(kään) ole mitään ongelmaa korkeiden paikkojen tai tiukkojen nousujen kanssa. SiitäKIN voisi tulla mitä vaan - ja mikä parasta; agilityssä se olisi ihan satavarma minikoira!

4 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Vau, onnea upeista tuloksista! <3 Meillä Kokkolassa oli ihan hirvittävän huonot ständit, eikä matkaan lähtenyt yhtään mitään. :-/ Toisaalta ymmärtäähän sen, kaksi KV näyttelyä parin tunnin ajon päässä toisistaan, joten tietysti se isomman kaupungin KV kiinnostaa esillelaittajia.

Unknown kirjoitti...

Hienot arviot koirista ja supertulokset. Onnittelut vielä täälläkin! Rahanmeno unohtuu, kun tulosta tulee :)
Kyllä Kaken pitää päästä agilityyn, kun sillä kerran on taipumuksia ja intoa. Ihan liian vähän on käppänöitä miniluokassa.

Josefiina kirjoitti...

Kiitos! Aika moni tuttu oli sunnuntaina ajanut snautserin kanssa Kokkolaan, melkein jo harmittaa ettei me tultu :D

Josefiina kirjoitti...

Kiitos, minustakin arvostelut olivat ihan kohteidensa näköiset :) katsotaan mitä tulosta meille vielä tulee, mielelläni vaihdan kohta nämä näyttelemiset johonkin tokoon tai agilityyn :D