torstai 5. marraskuuta 2015

Taikaviitat pimeässä ja soramonttuilemassa

Hyvä asia on ollut viimeaikoina paljon esillä kavereiden kanssa jutellessa, facebook-juttuja selatessa ja monissa (koira)blogeissa. Näkyminen pimeällä, eli heijastimet ja valot! Varsinkin nyt lumettomana aikana kahden pikimustan koiran kanssa ulkoillessa sitä kyllä muistaa ripustella lemmikkinsä yhden sortin joulukuusivarustukseen. Jo Amorin aikana kokeilussa oli monenlaista heijastinliiviä, takkia, vilkkuvaloa ja -pantaa. Kerron kuitenkin lyhyesti nykyisen laumani pimeävarustuksesta.
Molemmille koirille on Hurtan Lifeguard-heijastinhihnat, Hurtta Lifeguard-pikalukolliset pannat, Best Friend-merkkiset heijastinliivit (ja toisetkin heijastinliivit eriltä merkiltä) ja led-valot pantoihin/heijastinliiviin roikkumaan. Reskolle on lisäheijastimia hihnaan roikkumaan, punainen  valopanta ja Kaskolle uusimpana hankintana Nathalielta ostettu (kiitti Nasu!) Hurtta Lifeguard Storm-huppari kirkkaan keltaisena. Heijastinliivit on siitä hirveän käteviä, että ne voi pukea takinkin päälle. Toisaalta meidän Hurtta-merkkisissä koiranvaatteissa on kaikissa itsessään jo tosi hyvät heijastimet.. Haaveilen kuumeisesti Hurtan Lifeguard (ei, tää ei ole maksettu mainos vaikka toistankin saman sarjan nimeä kokoajan!) Polar-heijastinliiveistä pojille pinkkeinä. Toisaalta nykyisetkin heijastinliivit ovat siistit ja tosi toimivat, joten tarvetta Polar-liiveille ei oikeasti nyt ole. Enkä aijo ostaa niitä tänätalvena. Enkä Orbiloceja. Piste. (Ja samalla klikkaa koiratarvikenettikaupan kiinni välilehdestäni. Joku roti nyt Josefiina!)

Myönnän olevani vähän hifistelijä ja nautin uusista varustehankinnoista, jotka yleensä ovat kaikki tarpeeseen ostettuja ja järkeviä (myös Kakelle tänään ostettu vaaleenpunainen häkki oli ihan must have, koska meillä ei ole kuin iso metallihäkki joka ei mahdu autoon..). Ostan ison osan koirakamppeista alennuksista tai nykyään myös käytettynä - facebookin koirakirppis-ryhmät ovat heikko kohtani. Hyvällä tuurilla voi löytää uudenveroisia vermeitä puoleen hintaan ja reilusti edullisemminkin. Suosittelen.

Sitten aiheesta toiseen :)


Käytiin Jonnan ja Torstin kanssa soramontuilla tiistaina. Torstin (kuono)koppa unohtui kotiin, mutta Reskollapa oli kerrankin mukana - harmi vaan ettei se riittänyt. Olin aluksi aika vakuuttunut siitä että Resko koittaa pistää Torstin kylmäksi paljain tassuin, mutta väärässä olin. Pojat juoksivat melkein pari kierrosta keskenään, mutta sitten basenji joutui jo narunjatkeeksi kaivaessaan kokoajan verta nenästään. Resko oli hetkittäin jopa aivan leikkisänä ja kutsui Torstia leikkiin, mutta Torsteenia kiinnosti vain mennä kovaa ja korkealta ja nakertaa snautseria mennessään. Liikaa kierroksia.

Lopulta pojat juoksivat sitten joko Torsti/Kasko-kokoonpanolla tai Resko/Kasko-kokoonpanolla kolmannen pyörän ollessa hihnassa ja se sujuikin hyvin. Kasko huutaa kuin siltä revittäis raajoja irti, kun jää Torstista jälkeen.. ei pieni taisteluporsas vaan pysy Suomen menestyneimmän juoksijabasenjin perässä, ei vaikka antais kaikkensa ja enemmänkin. Yrityksen puutteesta ei Kakkista voi kuitenkaan syyttää.

8 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Teille olisi Liebster award!
http://sateinen.net/blogi/2015/11/05/liebster-award/

Josefiina kirjoitti...

Kiitti!

Sarianne kirjoitti...

Nuo varustehankinnat on omakin heikko (?) kohtani. Aina ne tulee tarpeeseen ja aina on (muka) joku syy, miksi juuri sellainen varuste pitää hankkia miljoonan vastaavan rinnalle :D Nytkin tekisi mieli ostaa pari juttua, vaikka jos ihan rehellisiä ollaan, ei niille ihan välitöntä tarvetta ole. (mutta riittääkö syyksi "mä haluun"?)

Josefiina kirjoitti...

:D Riittäiskö syyksi peten koiratarvikkeen -20% KAIKESTA.. Apua, kauhea taistelu itseni kanssa.

Hertta ja Kerttu kirjoitti...

Tuttu tunne! Oon oikee kyttääjä facebook-kirppiksien ja ylipäätään kirppiksien suhteen..ja täytyy myöntää, että kaikki alennukset verkkokaupoissakin tulee selattua ahkerasti aina läpi :P Mutta kolmen koiran kanssa vähän pitääkin tsekkailla hintoja, vuodessa nimittäin säästää pitkän pennin kun osaa ostaa fiksunhintaista kampetta :)

Hienot on heijastinkamppeet ;) Vautsi! Pimeällä näkyminen on kyllä supertärkeetä :)

Josefiina kirjoitti...

Kiitos kommentista! Mie koitan välttää päähänpistoja, mutta joskus noissa kirppisryhmissä tulee eteen niin hyviä juttuja sopivalla hinnalla, että on melkeen ihan pakko hommata lisää koiratavaraa. Koiriin sais kyllä uppoamaan ihan loputtoman määrän rahaa.. :P

Jaana kirjoitti...

Ha, en oo siis ainoa joka ostaa aina koirilleen kaikkea tosi tärkeää! Voi kun käyttäisin saman effortin omien vaatteiden ja tilpehöörien valitsemiseen... :) Pari viikkoa sitten kävi yks tuttu kylässä ja ihmetteli Minin naulakkoa "siis oikeestiko toi koira tarvitsee kaksi hihnaa ja flexiä ja kaikkiin erillisen pannan, sekä heijastinliivin ja kaksi eri sadetakkia". En kehdannut kertoa että ne on vaan tämän hetkiset käyttötarvikkeet, viereisessä kaapissa on sitten loput tavarat... :D

Josefiina kirjoitti...

:D No sano muuta.. Mullakin roikkuu näkösällä vaan ne mitä NYT käytetään, tavaraa on oikeasti aivan törkeästi kahden koiran tarpeiksi.