sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Kaskelotin ekat mätsärit

“Alice asked the Cheshire Cat, who was sitting in a tree, “What road do I take?”
The cat asked, “Where do you want to go?”
“I don’t know,” Alice answered.
“Then,” said the cat, “it really doesn’t matter, does it?”


Kasko kävi ensimmäisissä mätsäreissään eilen lauantaina. Pieniä pentuja oli varmaan yli 40 ja Kaskon kanssa pyörähdettiin kehässä numerolla 113. Parikehässä meidän kaverina oli sheltti, joka esiintyi kuin ammattilainen. Kaskon mielipuuhaa kehässä oli pussailla tuomaria ja saada herkkuja - ja keulia liikkeissä :D Koitin uhkailla, kiristää ja lahjoa sitä.. lopulta rupesin vaan itsekin nauramaan Kaskon touhuille. Sinisen nauhan arvoinen hassu pellehermanni-Keke. Häntä heilutti koko pentua.

Tuomarina oli käppänöistä aika paljon tietävä kasvattaja, joten sain samalla Kaskosta lyhyen "arvostelun" käymämme keskustelun lomassa. Kehuja tuli kropasta, turkista ja asenteesta. Ensimmäinen tuomarin esittämä kysymys oli "Mistä kennelistä tää on?!" - "Noo tää on tämmönen Ruotsin tuliainen.."

Kun valittiin parasta sinistä pentua, Kasko oli loistava. Se jaksoi seisoa todella kauniisti ja piti asentonsa ja ryhtinsä - toisin kuin yksi Resko joskus muinoin :D Vähitellen "kilpakumppanit" käteltiin pois tai sijoitettiin neljännestä ylöspäin lähtien. En kerennyt kauheasti katsella muita, kun ihastelin vain kiltisti esiintyvää Kaskoa. Meidät käteltiin toiseksi, vautsivau ja Kakelle siitä hyvästä hepuli! Tuomari liikutti paljon. Viimeisellä kierroksella edessämme ravasi hienosti liikkuva cockerinpentu ja Kasko veti jotain omaa jumppaohjelmaansa näyttelyhihnaa vasten, etujalat osuivat hyvin satunnaisesti maahan. Koitin tiukkaan sävyyn kerran sanoa että "Kake ei nyt!", mutta tyydyin lopulta osallistumaan Kaskon kekkereihin ja annoin sen pomppia - johan se oli monta tuntia ollut ja esiintynyt vieraassa hallissa aivan esimerkillisen hienosti. Rakas pieni Kapselotti, ihana ärrinmurri ilopilleri. Meille oli tosi hienot palkinnotkin; pussi RC-ruokaa (menee syöttöön), herkkuja (nämä jaettiin kotona Reskon kanssa), liukuestematto (meni heti käyttöön vesikupin alle), pyyhe kuratassuille (roikkuu jo eteisen naulakossa käytettynä) ja pytyt ja ruusukkeet.

Resko ei ollut mukana koska haluan tehdä tällaisia juttuja välillä Kaken kans ihan kaksistaan, ettei jää epäselväksi voiko maailmassa kulkea ilman isoveikkaakin. Kasko oli vieraassa hallissa (joka kaikui koirien huudosta) kuin kotonaan - tai pikemminkin sen käytös oli kuin minulla huvipuistossa 10 vuotta sitten: kaikkea ois pitänyt saada kokeilla ja kaikki kiinnosti ja oli hirrveen hauskaa. Kelpo penska.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Hyvä te! Kasko on ymmärtänyt kupletin juonen täydellisesti, koska mätsäreissä pitääkin olla hauskaa. Näyttelyura kaikkien muiden urien lisäksi on siis Kaskolla(kin) edessä.